Pages

Feel free to drop any comment and don't forget to join this blog!!!

Saturday, 12 May 2012

Jalan-jalan cari makan

Assalamualaikum.....
Salam 1 Malaysia...Peace NO War!!! *(^_^)*

Entri kali ni nak berkongsi tentang pengalaman mencuba masakan Timur Tengah. Sekarang ni makanan Timur Tengah berkembang di Malaysia, bukan saja western food. Apakah makanan Timur Tengah tu??? tak lain dan tak bukan, pastinya nasi arab. Ini adalah kali kedua mencuba nasi arab.

Menara Jam, Dataran Nilai, BBN.
First time cuba, tahun lepas kalau tak salah. Punya la excited nak cuba makan, dari rumah aim nak makan nasi arab lauk kambing. Member yang pernah makan cakap nasi arab lauk kambing ni, fuhhh marvelous. So sampai sana apa lagi terus order la nasi arab kambing. Disangka panas sampai ke petang, rupanya hujan di tengah hari... hahaha.  Nasi yang di idamkan pon sampai, tapi bila makan, perjalanan memasuki perut kurang lancar, disebabkan oleh terasa dan bau kambing yang agak hanyir... sedih.. tapi memikirkan harga yang agak mahal tapi standard la harga untuk nasi arab, saya gagahi jugak untuk menghabiskannya. Walaupun lambat, tapi habis jugak nasi tu... Syukur kerana saya berjaya menghabiskannya...huhu

Second time, makan nasi arab adalah semalam. Makan kat Dataran Nilai. Masih tak serik, berani lagi mencuba nasi arab kambing tapi bukan di restoran yang sama. Saya rasa rugi kalau makan nasi arab lauk ayam sebab, ayam selalu makan tapi kambing jarang-jarang jumpa, so saya pilih lauk kambing walaupun pernah ada pengalaman pahit. Alhamdullillah nasi arab kali ini, boleh tahan kesedapannya, boleh dikatakan kena dengan selera tekak saya, setakat bau sikit-sikit tu standard la, dah nama pun kambing kan.. Harga pun berpatutan, nasi pun banyak boleh share. So sape-sape yang suka makan, boleh la cuba makan kat sini. 



Senarai menu... macam-macam ada..(jadi promoter tanpa gaji)

Shai Arab (perisa lemon)

Nasi arab lauk kambing ada sup, sos salsa dan laban (ala-ala yogurt)

Nasi arab ayam 

K.A.M.I berenam...
~Jom.. tukar selera~

Sunday, 6 May 2012

Bertih Jagung a.k.a Pop Corn

Assalamualaikum....

Biji jagung (ihsan mr. google)
Tatkala rakan-rakan housemate tengah melayan movie, saya pulak melayan blog. Tak de mood nak nonton movie malam ni, nak tengok movie kena tunggu weekend baru best, enjoy habis-habisan. Tonite, saya nak kongsi resepi snack pulak. Jagung 'pop' 'pop'... Kenape dinamekan pop corn??? Sebab dia meletup dan menghasilkan bunyi 'pop' la. Kalau tak percaya cube buat nanti.

First time buat, fuhhhh punya la teruja. Best dengar bunyi jagung tu meletup-letup, then jagung tu melompat-lompat keluar dari kuali. Nasib baik tak penuh satu dapur, kalau tak jadi fly corn la. Lantai je makan, tukang bikin tak sempat makan.

Simple sangat cara nak buat pop corn ni. Tapi perlu berhati-hati la takut kena muka. Make sure, kalau nak buat ni, kene tutup dan bila habis bunyi baru boleh buka penutup kuali. Kalau tidak jagung tu buat surprise la kat you all hehehe. Ok jom layan resipinya......

Sumber : Jom Masak

Bahan-bahan :-

2 sudu mentega/butter
Biji jagung secukupnya (agak-agak sepadan dengan mentega yang telah cair)

Cara membuatnya :-
1. Cairkan mentega di dalam kuali atau periuk, kemudian masukkan jagung.
2. Guna api yang perlahan supaya jagung tak hangus, kemudian tutupkan kuali tersebut, tidak lama kemudian akan kedengaran bunyi pop, setelah bunyi pop berhenti baru buka pentup/tudung kuali tadi.
3. Lihat hasilnya, jagung tu dah kembang. Kalau ada sedikit yang tak kembang tu biasa la.

Bahan-bahan untuk sira

2 sudu mentega
4 sudu besar gula
Sedikit pewarna atau perasa

Cara membuatnya :-
1. Cairkan mentega, kemudian masukkan gula, kacau hingga gula hancur.
2. Dengan menggunakan api yang perlahan masukkan pewarna dan perisa. Kacau sebati.
3. Akhirnya masukkan bertih jagung tadi, kacaulah sehingga rata.
4. Sedia dihidang.


Pop corn yang dah disira






Cubalah.... peneman menonton tv.. (^o^)




Friday, 4 May 2012

Roti Jala

Assalamualaikum....

Apa khabar semua??? Entri kali ni, beza sikit dari sebelum ni. Tapi masih berkisar tentang perkongsian resepi. Guess what??? Actually kali ni nak share resipi yang bukan kategori manisan lagi. Sebelum-sebelum ni asyik tentang manisan je.. so kali ni tentang memasin plak... hahaha istilah baru.

Roti jala ni merupakan resipi kedua untuk kategori memasin. Roti ni  sesuai di makan waktu petang. Wah nyamannya makan bersama famili, di bawab pokok yang berhadapan sawah padi kemudian angin sepoi-sepoi bahasa bertiup ke arah muka sambil menghirup teh o panas... Fuuuuhhhh memang best la, terkenang kampung halamanku. Mengalami homesick sebenarnya.

Roti jala senang bangat untuk dibikin. Budak sekolah rendah  pon boleh dibuat. Boleh dicicah dengan kari ayam, daging ataupun bubur durian, ala yang selalu kita buat time musim durian tu la... kan durian banyak, lebih-lebihan durian tu buat bubur la... betul kan?. Selain tu, ada jugak yang buat roti jala beriniti. Best jugak cara macam ni pon. 

Baiklah.. jom tengok resipinya. Resipi ni ikut sukatan sendiri je, biase la campak-mencampak..hehehe


Roti jala a.k.a roti kirai

Bahan-bahan :-
2 cawan tepung gandum
1 biji telur
1 sudu kecil mentega
3 1/2 cawan air (letak sikit-sikit, kalau dah rasa cukup xperlu habiskan semua air tu)
Garam secukup rasa
Sedikit pewarna kuning


Cara-cara menyediakannya :-
1. Blend semua bahan-bahan diatas sampai sebati.
2. Panaskan kuali, dan letak sedikit minyak kalau guna kuali biasa, kalau guna non-sticky pan tak payah  
    letak minyak dah.
3. Masukkan adunan ke dalam acuan dan buat la corak jala.
4. Biarkan seketika, dah agak masak angkat dan gulung atau lipat.
5. Dah boleh dimakan..hehehe


Kari ayam dengan carrot menambahkan rasa kemanisan kari




Seketul ayam bertenggek di atas roti jala


Bye2.. Don't Forget To Try k...

Saturday, 28 April 2012

Apam Polkadot

Assalamualaikum W.B.T...

Jumpa lagi.. hari ni nak kongsi resipi apam pulak. Apam bintik-bintik macam corak baju sekarang ni. Nama apam ni agak comel, iaitu apam polkadot, bukan apam kedut tau. Orang selalu salah sebut nama apam ni. sebut pokedot la, pedot la, pekedut la dan macam-macam lagi la.. Kesian apam ni,nasib dia lebih kurang saya la jugak, nama lain, tapi panggil lain. Asyik salah ja sebut nama apam ni. Sedih betul..hukhukhuk :'(

Belum di kukus...
Ok2... tutup bab tu, buka bab baru... apam ni dah lama menjadi gilaan ramai sebenarnya. Saye je baru nak post pasal apam ni. Buat apam ni pon sebenarnya dah lama... dah basi pon, tapi xpe resepi ni walaupun dah lama tapi belum basi. Apam ni gebu dan sedap sebab ada filling. Tapi yang saya buat ni guna filling kaya je. Pastu letak perisa pisang sikit. Sedap!!! gabungan yang mantap..hehehe. sori la ye terpuji diri sendiri.

Actually dapat resipi ni dari kak Farra Diba pemilik blog opiskecikku. Buat apam ni agak cerewet la sikit bagi yang tak biasa sebab nak buat dot-dot tu makan masa la jugak. Tapi hasil dia berbaloi sebab sedap dan cantik.

Okey jom tengok resipi.. tapi sebelum tu,tengok kasilnya dulu k..

budak baru belajar...ada kecik ada besar... xpe2 practice make perfect



Sumber : opiskecikku

Bahan :

3 biji telur (sejuk dari peti ais)
275 g tepung gandum
220 g gula halus
150 ml susu segar (kalau masih pekat boleh tambah susu)
3 sudu teh baking powder
1 sudu kecil ovalette
Filling strawberi/blueberi or whatever you like

Cara-cara
1. Masukkan semua bahan apam ke dalam mangkuk mixer dan pukul dengan kelajuan maksima 6-8 minit atau sampai kembang.
2. Bahagikan adunan kepada beberapa bahagian dan masukkan pewarna.
3. Kemudian masukkan setiap adunan yang siap diwarna ke dalam piping beg yang berasingan.
4. Picitkan adunan ke dalam mangkuk kertas yang telah di letakkan dalam mangkuk kecil seperti dalam gambar tapi jangan sampai penuh separuh je.
5. Kemudian letak filling.
6. Picit lagi adunan yang sama atau berlainan warna sehingga 3/4 penuh. Kemudian dot-dotkan dengan warna pilihan.
7. Then kukus dengan api sederhana selama 15 minit, api yang terlalu kuat akan menyebabkan apam tersenyum mekar (merekah) so nanti tak cantik.



Setelah masak, ready untuk makan je..


Orait... Selamat Mencuba ye.. Jangan Tengok Saje k!!!




Thursday, 26 April 2012

Moh Kite Belajar Mendeco Kek

Post lagi malam ni... tapi kali ni bukan nak share resipi tapi nak share care menghasilkan kek yang pelbagai bentuk dan semestinya cantik. Cantik sampai sayang nak makan, kadang-kadang 2, xlalu nak makan sebab banyak color. Tapi tu semua depend on selera tekak masing-masing la kan. Saya cakap macam tu sebab, saya ni jenis yang tak berminat dan xde selera kalau tengok warna and bentuk pelik-pelik.

Dapat menghasilkan kek yang cantik, pastinya menjadi idaman ramai especially orang yang hobinya buat kek kan? Saya pon selalu berangan dapat buat kek yang cantik-cantik. Seronok tengok video orang hias kek. Bagus jugak la ada You Tube, sebab tak payah keluarkan duit banyak-banyak untuk belajar deco kek, just belajar kat You Tube je. Asal berani mencuba, mesti boleh buat, even hiasan kek kali pertama tu agak menyakitkan mata, tapi kepuasan tu yang penting. Mana ada orang buat sesuatu terus pandai. Normal la kalau 10 -20 kali percubaan baru jadi cantik.

So nasihat saya kepada beginner dalam bidang masakan ni, jangan cepat berputus asa kalau buat sesuatu tak menjadi. Teruskan mencuba tanpa henti. Tak ada kejayaan datang bergolek, yang penting kita perlu bergolek untuk mendapat kejayaan.

Hahaha...malam ni saya terbebel lagi. Ok dah mengalahkan mak nenek pulak membebel. Mintak maaf ye semua. Jom layan video-video kat bawah ni... ZaaaAsssS!!! (pinjam tagline wahid dalam melodi)



Kek Dinosaur




Kek Pony




Kek Barbie Doll




Kek Gitar

Harap video-video ni dapat la membantu dan mencetuskan idea or ilham untuk menghasilkan kek yang cantik macam kat atas. Ingat! berani mencuba adalah semangat yang penting dalam dunia masakan ni..cakap macam arif sgt la dalam bidang masakan, itu pendapat peribadi je dont't make any speculation and bad assumption on me k..saya ni budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan k.. bye2..

Selamat mencuba dan semoga menjadi!!!

Saturday, 21 April 2012

Karipap Pusing

Assalamualaikum....

Malam ni ambik kesempatan untuk update blog lagi. Mood untuk siapkan assingment yang bertimbum lagi berlonggok entah ke mana menghilang. Think positive... sebab update blog jugak salah satu daripada assignment. Ada masa kurang sebulan lagi untuk mencukupkan 10 post.. Alhamdulillah ini adalah post yang ke-5.. 5 more post to reach the goal...hahaha...

Hari ni plak, saya nak kongsi resepi karipap pusing yang berputar belit. Resipi ni plak di ambil dari facebook Jom Masak. Setelah hampir dua bulan menunggu cuti sem, akhirnya hajat saya untuk mencuba resipi ini, terlaksana... Alhamdulillah walaupun xpernah buat karipap pusing, dan ini merupakan first time, karipap ini menjadi. Seronok dapat menjamu mak ayah and famili makan hasil tangan sendiri. Tak percaya dapat buat karipap ni...

Okehhh...jom tengok resipinya.. tapi resipi ni untuk kulit die je la.. inti dia xde sukatan.. campak je sesedap rase.. bleh juga tengok resipi inti kat My Resipi.

karipap pusing yang tak digoreng...pandangan sisi

Sumber : Jom Masak

Bahan-bahan :-

Bahan A
1/2 cawan tepung gandum
Marjerin secukupnya
- satukan tepung dan marjerin.. sukatan marjerin, letak sikit-sikit dan uli sehingga menjadi doh serta boleh     dikepal.

Bahan B
11/2 cawan tepung gandum
1 senduk minyak panas
1/2 cawan air + 1 sudu garam (larutkan garam ke dalam air)
- Gaulkan tepung dan minyak sehingga sebati.
- Kemudian masukkan larutan air garam sedikit demi sedikit dan uli sehingga menjadi doh dan boleh dikepal.

Cara menghasilkan pusaran
1. Bulatkan doh A dan B sama banyak, tetapi pastikan dih B dua kali ganda lebih besar dari doh A.
2. Leperkan doh B, kemudian ambil doh A letakkan ke atas doh B yang di leperkan tadi. Kemudian kepalkan semula kedua-dua doh tadi, (seperti doh B membalut doh A).
3. Kemudian gelekkan atau canaikan doh tersebut.
4. Kemudian gulung dan gelekkan lagi untuk dapatkan pusingan yang banyak.
5. Setelah gelek, gulung lagi kemudian potong gulungan tersebut. Make sure tek terlalu nipis dan terlalu tebal.
6. Ambik gulungan yang telah dipotong 2, dan gelek lagi sehingga nipis, tetapi jangan terlau nipis nnt inti terkeluar.
7. Setelah gelek masukkan inti dan kelim di tepinya.
8. Ok..dah boleh digoreng.

P/s : Sila rujuk Jom Masak unutk mendapatkan gambaran cara membuat pusingan dengan lebih jelas.

Karipap yang belum digoreng... yang dah goreng xsempat nak snap..
Ok.. Selamat Mencuba ye...

Friday, 20 April 2012

Kek Coklat Lembab Bessttt!!!

Assalamualaikum  semua!!!!

Hari ni jom kita belajar buat kek coklat. Kek yang menjadi kegemaran sebahagian besar penduduk bumi... betul ke tak, harap2 betul la ea... Kalau cakap pasal kek coklat mesti pikir kek coklat yang moist punya.. xbest rasanya kalau makan kek coklat yang kering, xlembab... tak de feeling or nikmat...

Resipi ni dapat dari hasil lawatan ke blog-blog masakan.. resipi dari kak munira baharom.. resipi akak ni memang popular... Banyak blogger share resipi akak ni. bagus akak munira sebab tak kedekut ilmu. Saya bangga dengan kakak-kakak, makcik-makcik, abang-abang, adik-adik dan pakcik-pakcik yang tak pernah kedekut ilmu, terutamanya dalam bidang masakan.

Syukur Alhamdullillah makin ramai yang pemurah untuk berkongsi ilmu. Moga kalian semua dimurahkan rezeki dan selalu di bawah rahmat Allah... (opppssss feeling la plak).^_^.

K terpangjang pulak celotehnya... Jom kita tengok resipi yang simple dan amat sedap ni... kalau makan kek ni.. peeerrrgggghhhh mesti nak lagi...hehehe

Kek coklat versi kecik....


Sumber Asal : Munira Baharom
Sumber Sekunder : Coretan Dari Dapur

Bahan-bahan

1 cawan gula pasir 
1 cawan serbuk koko
1 cawan susu cair
1 cawan susu pekat
1 cawan minyak masak 

1 sudu kecil serbuk nescafe (option)


Gaul semua bahan di atas hingga sebati dan masak atas api perlahan sehingga gula larut. Kemudian rehatkan sekejap.

Bahan B:

3/4 cawan tepung gandum
1 sudu kecil (sudu kfc) soda bikarbonat
1 sudu kecil (sudu kfc) baking powder

Ayak semua bahan diatas.

Bahan C:

4 biji telur - diblender 


Cara membuat:

Satukan bahan B dan bahan C ke dalam bahan A secara berselang seli dan gaul degan senduk aje. Bila dah sebati masukkan ke dalam loyang yangg digris dan dilapik kertas kalis minyak. Balutkan loyang yang telah dimasukkan adunan dengan aluminium foil atau letakkan towel untuk elakkan air menitik atas kek semasa mengangkat tudung pungukus. Kukus selama 1 jam atau sehingga masak. Jangan buka pengukus semasa proses mengukus 45 min yg pertama takut kek jadi mendap.

Ok siap... dah boleh makan!!!

super moiiisst..

A slice of chocolate cake...yummy!!!


Selamat mencuba!!!

Saturday, 17 March 2012

Dangai

Dah tak tau nak masak apa untuk sarapan or minum petang???
or
Suka makan dangai, tp xtau cara nak buat???

Jadi hari ni, saya nak kongsikan cara untuk menyediakan dangai... caranya mudah dan cepat asalkan ada bahan.. kosnya pun rendah.. murah ja.. resipi ni saya dapat dari mak saudara saya.. Saya tengok dia buat, kejap je dah boleh makan.. jd saya pon blajar lah dgn dia.. ternyata mudah, cepat dan sedap...

Actually, kesedapan kuih ni bergantung pd kelapanya.. kalau kelapanya lembut dan muda, maka sedaplah kuih ni..tp kalau kelapanya keras, kureng sikit la kesedapannya... selalunya guna kelapa yang kulitnya hijau keperangan.. tempat saya ckp "nyok inti" maksudnya kelapa yg sesuai dibuat inti.. inti ketayap ke, inti badak berendam ke.. xterlalu muda dan xterlalu tua..

Pastikan kelapa ni tak basah, contohnya basuh then terus parut... kalau basuh biarkan seketika, bila kering baru parut, kerana nak elakkan dari tepung berketul.. bancuhannya perlu lah seroi kalau org kedah ckp.. org negeri lain xtau la ckp apa..

Dangai

  • 2 1/2 cawan kelapa yg diparut
  • 1/2 cawan gula (kalau nk lg manis boleh tambah gula)
  • 1 cawan tepung pulut
  • garam secukup rasa

Cara-caranya :-

  1. Gaul semua bahan bagi rata.
  2. Kemudian masukkan ke dalam acuan.. tapi jangan tekan adunan sampai rapat.. tabur je adunan dalam acuan bg penuh.
  3. Akhir sekali tutup acuan dan bakar atas yg perlahan lebih kurang 4-5 minit..
  4. Siap dan boleh dimakan.
inilah acuan sebenar kuih dangai...

bentuk dangai yang sebenar... (gambar dari  Mr. Google)


masa buat ni belum ada acuan dangai, so guna la acuan kuih cara...
so... jangan confuse2 k...

Selamat Mencuba !!!

Friday, 16 March 2012

Puteri Ayu



Comel je kuih ni...color pon sweet je..sebab tu orang panggil PUTERI AYU kot, tengok sekali dah tergoda.. jarang-jarang jumpa kat tempat saya ni, baik di Nilai or di Kedah.. 

Ada satu hari  2, jalan-jalan la... melawat la dapur-dapur kawan fb, then terjumpa la resepi puteri ayu... bukan main lg excited nak buat, ajak mak gi cari bahan-bahan and beli acuan (nasib baik mak layan je), then terhasil lah puteri ayu...

Walaupun sebelum ni, terpikir-pikir macam mana lah orang hasilkan kuih secantik ni.. tetapi bila dah buat tak de lah sesusah yang saya sangka...rasenye pon boleh tahan not bad.. macam yang beli, maybe sedap lagi kot...ngeh ngeh puji diri sendiri plak..(^_^).. jom tengok resipinye..

zoom in +++++ hehehe

Sumber resipi : Jom Masak

Puteri Ayu
  • 2 cawan tepung gandum
  • 1 sudu teh baking powder (diayak bersama tepung)
  • 1 1/2 cawan santan/susu segar
  • 3 biji telur
  • 1 sudu teh ovallate
  • 1 cawan gula kastor
  • sedikit pewarna merah
  • 1 biji kelapa putih digaul sedikit garam + 1 sudu teh tepung jagung
  • minyak unutk disapu pada acuan
Cara cara
1.     sediakan pengukus....biar air hingga mendidih.
2.     mixkan ovalette, gula, telur....telur dimasukkan satu per satu...mixkan smpai betul-betul gebu...lebih kurang 7-8minit...
3.     masukkan susu cair/santan diselang seli dengan tepung...kacau hingga rata.
4.     tekan kelapa dalam acuan....masukkan adunan penuh ke dalam acuan..
5.   kukus selama 15 minit....

membangkitkan selera...

puteri ayu... seindah rupa...


Kepada adik-adik dan kakak-kakak kat luar sana, jangan takut untuk mencuba, kerana kuih ini sangat senang untuk dibuat, asal buat mesti mnejadi... so tak perlu risau lah, kalau sebelum ini tak pernah masak ke pernah ke...itu semua xmenjadi masalah... yang penting adalah dapat bezakan yang mana garam or gula..hehehe

SELAMAT MENCUBA TANPA WAS-WAS ;-)

Kek Lobak Merah/carrot

Dah lama rasanya tak buat kek... Jadi sempena bufday ayah 5 Februari yang lepas, tengah cuti sem pulak, so try la buat kek carrot ni.. Erm... rasanya sedap. Sedap sebab ada walnut... Kepada peminat kacang sesuai la makan kek ni.

Nak buat kek besday mestilah kena deco bagi cantik. Ingat senang la nak mendeco, rupa-rupanya agak susah la... Susah sebab ni first time deco kek, pas tu, time nak ratakan krim tu adoiiii mencabar la jugak. Ditambah pulak, peralatan yang tak cukup...memang mencabar jugak la..tapi minat punya pasal saya bersabar. Akhirnya, berkat kesabaran bertungkus lumus mendeco kek, siap jugak deco walaupun tak cantik.

Yang penting saya puas hati sebab dapat buat kek siap dengan deco lagi. walaupun hasilnya tak seberapa, tapi saya masih bersemangat untuk membuat kek dan mendeco kek. Kat bawah ni saya sediakan resepi..


baru masak... belum dihias


yang hitam tu, walnut...ermmmm sedapnya kacang ;)

Sumber : Damai Qalbu

Carrot Cake
  • 1 cawan/100g walnut (dibakar dan dicincang kasar)
  • 2 ½ cawan/340g lobak merah mentah (diparut halus & diperah airnya)
  • 2 cawan/280g tepung gandum
  • 1 sudu teh soda bikarbonat
  • 1 ½ sudu teh baking powder
  • 1 ½ sudu teh serbuk kulit kayu manis
  • ½ sudu teh garam
  • 4 biji telur saiz A
  • 1 ½ cawan /300g gula halus
  • 1 cawan/240 ml minyak masak
  • 2 sudu teh esen vanila
  • 1 biji parutan kulit limau sunkist
  • ½ cawan nenas (option-untuk melembabkan kek) ... saya xletak pun

Cara membuat :-
  • Bakar kacang lebih kurang 8 minit kemudian sejukkan dan cincang kasar. Ketepikan.
  • Kikis kulit carrot kemudian parutkan. Saya guna mesin parut kelapa je...cepat sikit tapi berhati-hati memerlukan kepakaran dan keberanian. :-)
  • Kemudian satukan tepung, kulit kayu manis, garam, baking powder dan soda bikarbonat. Gaul sebati dan ketepikan.
  • Pukul telur sampai kembang dengan menggunakan mixer. Kemudian masukkan gula sedikit demi sedikit. Pukul lagi sehingga kembang dan menjadi putih.
  • Kemudian masukkan minyak dan esen vanila. Pukul lagi hingga sebati.
  • Selepas itu, masukkan tepung sedikit demi sedikit.. kacau lagi sampai sebati.. tapi xperlu la lama sgt..
  • Akhir sekali masukkan walnut dan carrot... kacau lagi sampai rata.
  • Griskan loyang dgn mentega dan tuangkan ke dlm loyang.
  • Bakar dgn suhu 180  selama 45 minit – 1 jam.


selamat menjamu selera!!!

 Selamat mencuba ye!!!